sâmbătă, 4 iulie 2009

Surse tensiune curent pentru alimentare



Surse Tensiune

Sursa de tensiune este folosita pentru alimentarea sau incarcarea diferitelor montaje electronice sau electrocasnice. In functie de tipul de alimentare necesar sursele prezentate se impart: surse de tensiune AC-DC, surse de tensiune in comutatie AC-DC, surse de tensiune AC-DC diferential si surse de tensiune in comutatie AC-DC. De asemenea dupa modul de exploatare al surselor se pot imparti in surse de alimentare AC-DC pe sina DIN, surse de alimentare pentru leduri, surse de alimentare in comutatie.

Surse de tensiune in comutatie.

Utilizarea surselor de tensiune in comutatie atat in echipamentele uzuale din locuinta de genul PC, Televizor, Sisteme Audio, Sisteme Video sau in mediul industrial se doveste a fi un mod de economisire din toate punctele de vedere atat pe planul dimensiunilor cat si pe planul de consum al energiei electrice. De asemenea fata de o sursa de curent clasica sursa de tensiune in comutatie isi arata avantajele ferm la costul acesteia de achizitionare, dar si prin randamentul ridicat de care da dovada.

APLICATII - SURSE TENSIUNE AC-DC

Calculatoarele folosesc surse de tensiune in comutatie. Datorita multiplelor componente pe care le intalnim in calculator, sursa de tensiune trebuie sa genereze pentru acestea diferite tensiuni de alimentare. Tensiunile oferite de catre sursa in comutatie a calculatorului trebuie sa cat mai apropiate fata de valoarea ceruta de fiecare componenta in parte. Intalnim situatii cand calculatorul nu se poate deschide pentru a rula sistemul de operare si isi da restart. Acesta situatie de regula se intampla din cauza unei alimentari necorespunzatoare a uneia sau mai multor componente din calculator. Achizitionarea unei surse de calculator atunci cand se face in sistem componente este recomandat sa se faca dupa ce toate celelante componente au fost achizitonate pentru a putea definitiva consumul real pe care sursa trebuie sa il sustina.

Alimentarea diverselor aparaturi pe care le folosim in masina la 12v se pot alimenta si acasa cu ajutorul unei surse de tensiune AC-DC de 220v AC - 12v DC. In acest sens aparaturi care pentru auto se pot gasi relativ ieftin se pot folosi atat in masina cat si in casa cu ajutorul sursei de curent AC-DC. Printre aceste aparaturi enumeram cateva si anume, Radio CD, Casetofoane Auto, Statii Radio Emisie Receptie, PDA, GPS si multe altele.

INTREBARI SI RASPUNSURI - SURSE DE TENSIUNE

Ce tip de sursa mi se potriveste pentru alimentarea in casa a unui amplificator auto ?

In functie de puterea solicitata de catre amplificatorul auto se va achizitiona o sursa de tensiune cu 10% minim mai mare decat cea necesara.

Pot sa inseriez 2 surse de tensiune in comutatie pentru obtine mai multa putere ?

La fel ca si in cazul convertoarelor de tensiune aceasta operatie necesita pentru a fi efectuata cunostinte avansate iar costurile uneori mult prea ridicate fata de achizitionarea unei surse de curent in comutatie la puterea dorita, deci recomandarea este sa achizitionati direct una din care sa alimentati aparatul dorit.

sursa acestui articol http://www.adaptoare-invertoare-surse-tensiune.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu